Kahve: Geri Sayım, 67 gün.



Hızlıca özet geçmeye geldim.

Son 10 hafta itibariyle, ateşledim kendimi. Fakat ek bir deli cesareti geldi bana. Ne oldu bilmiyorum. Çıkış sorum şuydu:

'Şimdi değilse ne zaman?'

Özellikle, hayatı basitleştirme kısmına 'beslenmeyi basitleştirme' alt başlığını da iyi oturttum. Çay- kahve içmiyorum hafta başından beri, bu yüzden erkenden uyuyabiliyorum. Ama erkenden kalkamıyorum. Üzerimde uyuma kara deliği var, uyudukça uyuyor uyudukça uyuyor uyud.. Noldu benim o erkenden horoz gibi dikiliveren iç saatime? Bunda mevsimin de payı olabilir.

Günlük ödevlerim, keyifli hale gelmeye başladı iyice. İngilizce röportajlar, youtuberlar, ted konuşmaları, komik skeçler izliyor, cümle kalıplarını inceliyorum. Her gün de o günü konu alan bir şeyi karikatürleştirmeye çalışıyorum. Bazı günler yapamadığım oluyor ama bir ritm kazandım, takmıyorum yapmayınca.

Spor konusu yürüyüşe abanmayla geçiyor. Daha çok işime geliyor, kolaya kaçıyorum bence. Ama olsun, hareket iyidir.

Bu Cumartesi, bu bloğun ana temasını konu alan (büyük bir tesadüfle) bir atölyeye katılıyorum. İçeriği şöyle:

  1. -Erteleme davranışlarımızı yönetebilmek
  2. -Zamanı yönetebilmek
  3. -Günlük aktivite planları yapma
  4. -Uykusuzluk ile başa çıkma
  5. -Konsantrasyon güçlüğü ile başa çıkma
  6. -Spor ve egzersiz desteği

Çok kasıntı duran bu başlıklar, artık ilgi alanı bölümüme hitap ediyor. Çünkü hiçbir şeyi stratejik yöntemlerle ilerletmiyorum aslında. Tamamen şevkim ittiriyor da oluyor. Fakat işin o teknik kısmıyla ilgili daha fazlasını öğrenme şansı varken, neden olmasın?

Gerçi düşündüm de benim de bazı stratejilerim olmuş. Mesela basitleştirmek, zamanım var rahat ol telkini yapmak, yangından mal kaçırmak ve son olarak da 'bugün değilse ne zaman?' diye sorgulamak.. Ama bunlar stratejiden çok karmaşadan sadeleşmeye gidebilmem için, işime yarayan minik ipuçları oldu. Ah nasıl da ihtiyacım vardı.

Tam da planladığım gibi akıyor hayat diyemem ama şevk içindeyim blog. İçim yangınlı. He heyt!


Share:

3 yorum:

  1. bu atölyenin var mı bir adı sanı? belki ankara ya gelirse ben de giderim. çok heves ettim .

    YanıtlaSil
  2. ayy tatlim, sana zahmet atolye iceriklerini diil de yakaladigin ayrintilari,kendi mantik suzgecinden gecirerek paylasabilirsen buyuk amme hizmetine girersin hayatim..senin bakic acini da begenerek takip ediyorum kahve tatlim..basarilar..

    YanıtlaSil
  3. Sevinç’le takip ediyorum. Bugün değilse ne zaman benim de en büyük itkilerimden biri, bir de başlayınca devamı gelir fikri. Gerçekten başlamak sürdürmek kadar kolay değil.

    YanıtlaSil